La família: abans de començar.

Parlar de la família és un fet que avui és molt freqüent. Cada cop hi ha més experts que diuen la seva sobre el tema. Les xarxes socials han multiplicat la possibilitat d’accés a la informació sobre qüestions relacionades amb el fet familiar. Clicar una paraula a un cercador d’internet i trobar centenars de referències és un exemple que es pot fer ara mateix i que permet constatar aquesta afirmació: 538 milions de resultats si fiquem la paraula «família». Ni més ni menys.

Segurament al nostre entorn ens podríem ficar d’acord, una mica, sobre allò que és una família. La viquipèdia diu que és «un conjunt de persones unides per llaços de parentiu». Actualment ja està acceptat per exemple que dues persones del mateix sexe  formen una família.

Però no és així a tot arreu, ni sempre ha sigut així en el nostre entorn.

FAMILY

I si coneguéssim més amb detall com es constitueixen les famílies a altres cultures ens quedarien sobtats per les importants diferències.

De tota manera, el que sí que sembla que tots els models de família tenen en comú és la funció de criar els fills. Els tipus dels lligams que s’estableixen entre les persones per aconseguir aquesta funció i la força dels mateixos són els que fan que una família sigui diferent a una altra; però conserven sempre aquella finalitat de criar els fills.

Fins i tot hi ha partits polítics que diuen que els nens puguin tenir fins a quatre pares anant més enllà dels llaços biològics.

Sigui com sigui, la família és una realitat canviant que repercuteix fins i tot en la legislació de cada societat.

Les línies que seguiran a aquesta petita reflexió introductòria pretenen fer una mirada senzilla i si és possible útil sobre la realitat amb que les famílies es troben a la nostra societat, al lloc on vivim.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s